Uddannelse

+45 43 770 870

Som låsesmed er du nøglen til danskernes sikkerhed og tryghed


Er du til mekanik og teknologi, private hjem og store komplekse byggerier? Som låsesmed får du det hele. Vi arbejder med låse, adgangskontrolsystemer, mange forskellige alarm- og sikringssystemer – og ikke mindst så sikrer vi private hjem og virksomheder. En låsesmeds hverdag varierer og kan både bestå af at fremstille, montere, fejlfinde og vedligeholde sikringssystemer i både private hjem og virksomheder. Vi er opdateret i den teknologiske udvikling inden for vores fag, og derfor er det vigtigt, at du har lyst til at sætte dig ind i nye systemer og følge med i udviklingen af låse- og sikringssystemer. Vi har stor viden inden for data-netværk, som vi bruger i arbejdet med adgangskontrolsystemer.

Du kan uddanne dig til låsesmed, når du har afsluttet folkeskolens afgangsprøve og har fået mindst 02 i dansk og matematik. Matematikken skal du bruge, da vi på skolen lærer at beregne låsesystemer, så vi kan sikre, at de rigtige nøgler åbner de rigtige døre og ikke andre.

 

Du kan læse mere om optagelse på erhvervsuddannelserne her

 

Uddannelsen løber over 4 ½ år, hvor du starter med grundforløb 1 og 2 (begge af 20 ugers varighed). Herefter påbegynder hovedforløbet, der kombinerer praktik og skoleophold, hvoraf skolen varer ca. 10 uger ad gangen. Uddannelsen læses på Teknisk Erhvervsskole Center (TEC). Mange af dem, der uddanner sig i dag, fortæller, at der er et godt kammeratskab, når de følges gennem uddannelsesforløbet.

Når du læser til låsesmed, er det vigtigt, at du
- er glad for at bruge dine hænder
- har en god finmotorik
- er interesseret i den nyeste teknologi
- kan samarbejde med andre
- er serviceminded og kan tale med med mange forskellige typer af kunder
- har en ren straffeattest

Når vi er ude at installere låse- og alarmsystemer, rådgiver vi kunderne om, hvilke produkter der dækker deres behov bedst. Ofte sendes du ud på mindre serviceopgaver alene, hvor opgaverne og kunderne varierer fra dag til dag. Derfor er det vigtigt, at du er serviceminded.

Som låsesmed får du et godt produktkendskab, så du kan kombinere og anvende de rigtige produkter til hver opgave. Derudover kræver det næsten en indre detektiv at være låsesmed, da du ofte skal udforske og finde fejlene, når de eksisterende systemer ikke virker. Som låsesmed kommer du også til at fremstille eller tilrette komponenter til nye systemer og låse.

 

Du kan læse mere om uddannelsen til låsesmed her

 

Kontakt os - klik her

Send os en besked

© Copyright Låsesmede Foreningen