Forsikringen til låsesikkerhed

+45 43 770 870

Råd & vejledning


Brug Checklisten !!Forsikringen stiller nu minimumskrav til låsesikkerhed.

Årligt begås over 60.000 indbrud i villaer, rækkehuse, lejligheder, sommerhuse m.m. Det er ca. hver syvende dansker der udsættes for indbrud, måske går tyven ind hos dig næste gang.

Tyvens værste fjender er tid og støj. Derfor går han ind, hvor det er nemmest f.eks. hvor han kan se, at dør, karm, lås eller vindue er i dårlig stand. Det har forsikringsselskaberne nu taget højde for.

I dag anvender forsikringsselskaberne nye ensartede krav om indbrudssikring til erhvervslivet. Disse krav vil smitte af på sikring af den private bolig.

Et væsentligt krav er, at låse på alle yderdøre skal være F&P-godkendte. F&P står for Forsikring & Pension. F&P´s sikkerhedseksperter har testet og klassificeret de låse, der findes på det danske marked. Det er derfor ikke alle låse som er godkendte af forsikringsselskaberne.

Princippet i forsikringsselskabernes nye krav til indbrudssikring er meget enkel : Jo mere tyvetækkeligt indbo jo bedre sikring kræves. Låsene inddeles i 4 sikringsklasser, hvor gul klasse er den laveste og rød klasse er den højeste.

Brug checklisten og se om dit hus er sikkert. Det er kun ganske få ting, du kan få at vide om din låses sikkerhed ved blot at kigge på dem. Men nogle helt elementære sikkerhedsforanstaltninger som du selv kan checke er...

1) Er dine cylindre udskiftet inden for de sidste 10 år ?
2) Er låse og slutblik korrekt og sikkert fastgjort ?
3) Er rigelstykket udefra skjult når døren er lukket ?
4) Er der to låse på alle yderdøre ?
5) Er der en stålrigel på hver lås ?
6) Måler rigelen mindst 21 mm i udlåst stilling (fra stolpe til rigelens forkant) ?
7) Har mindst en af låsene cylinder både udvendig og indvendig ?
8) Flugter cylinder og cylinderring med hinanden ?

Kan du svare "ja" til samtlige spørgsmål ? Så opfylder din bolig F&Ps krav til god låsesikkerhed.

Kontakt os - klik her

Send os en besked

© Copyright Låsesmede Foreningen